tisdag 28 augusti 2012

2009-01-19 och 20


Tomorrow and forever

Imorgon, kära läsare, är det en historisk dag. En dag där ett faktum ligger djup: imorgon är dagen det händer.
Dagen som kommer ha stor betydelse för världens historia. Det här mina vänner är ingen vanlig dag, för imorgon tillträder denna underbara man, Barack Obama, presidentposten. kl.18.00 svensk tid svär han eden på Abraham Lincolns (1809-1865) bibel. Lincoln - mannen som gav möjligheterna till (jag gillar inte å säga ordet det känns förnedrande) svarta och befriade slavarna genom att genomföra en lag emancipationsförklaringen 1863 som förbjöd slaveri. Trots detta existerade fortfarande slaveri i nordstaterna under två år framöver. Efter dessa två år hade hela det amerikanska folket förbud på slaveri. Lincoln - lika mycket en betydelsefull man som gav historia åt folket och kommande generationer lika mycket som han är en förebild för Obama enligt ett eget uttalande från honom själv i en amerikans tidning.

Jag önskar denna man all lycka i världen och jag tror stenhårt på honom och att han också kommer göra ett superbra arbete som den president USA behövt i alla tider. Jag vädjar till det amerikanska folket att behandla sin president väl och att de tar vara på honom. De behöver honom.
Jag drar ett citat ur John F Kennedys tal från 1963 "ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country" och det stämmer så bra. Han hade kunnat bli en bra president om än han var feg i vissa lägen. Nu är inte jag så jätte inläst på alla amerikanska presidenter till höger och vänster men den här mannen har jag koll på som imorgon går till historian. Jag beundrar honom stort, han är en stark förebild.


Obama, I trust in you. Hit it.
<3The Never ending Story

Uppdatering:Barack Obamas tal handlar om hans förändringsplaner. Vad som behövs göra, vikten av människans betydelse. Alla är olika och alla förtjänar en chans att vara sig själv och ta vara på sina möjligheter.
Han berättar även om folket under immigrationen. Han pratar även om ekonomikrisen och hur det påverkar människor och att det nu är dags för förändring och att den nya tiden är inne och att bygga om amerika. Rebuild America.
Allt ska förbättras. Allt det här kan vi göra. Allt det här ska vi göra. Han nämner förfäderna och hur det såg ut för inte så länge sedan och att de ska bli ihågkomna.

Det finns inget som någon kan göra mot dem, för att de bekämpar det.
Vi är födda under samma sol, vandrar på samma jord och vi kan inte undgå att hoppas att någon gång kommer hatet att försvinna även om det är långt dit.

bra tal av en stor man, full av hopp<3

Uppdatering:18.08Tal av presidenten<3 folket hyllar honom

Uppdatering 18.05Ögonblicket vi alla väntat på.
Nya presidenten Barack Obama, mannen som gör allt möjligt, Svär eden på Abraham Lincolns bibel
<3


Uppdatering 18.00
Dags för musik igen, Kompositören bakom bland annat Star wars, John Williams, låt Air nånting

Uppdatering 17,57
Joseph Baiden (nya vice presidenten) svär in eden först

Uppdatering. 17.56Aretha Franklin - my country
Obamas stora favoritsångerska
Klädd i en grå ullkappa och en hatt med en gråsilvrig rosett
"you gave me freedom" - Aah, Abraham Lincoln Satte lagen och befriade slavarna och Obama ger revanch <3

17.53 Uppdatering Biskopen håller tal, ett väldigt vackert tal om frihet. man kan ana (iaf i början) en gråt i halsen.
Det här är häftigt. Det märks att det här är något stort.

Uppdatering. 17.26
Just nu sitter jag och väntar på att talet och det ska börja :) Wiiiiie! det är så spännande!

Åh! Jag måste berätta en sak! Sitter och kollar på aftonbladets livsändning (finns på hemsidan) och man får se folkmassan som är (riktigt stor!!) och sen säger de i högtalarna "My ladies and gentlemen, the ex vice president Al Gore and wife" De sa inte riktigt så men något i den stilen ^^ Och sen fick man se en bild där han traskar in på Arenan^^
Det är så väldigt häftigt att se honom på TV nu när man sett han i verkligheten och varit såpass nära att man nästan hade kunnat ta på honom.^^ riktigt läckert är det!!
Jag kommer uppdatera emellanåt under tiden som går ^^ wiiiiehooO! ikväll händer det gott folk!! 34minuter kvar innan handen sätts på Bibeln!!! Häftigt värre!
HÄNG MED NI OCKSÅ :D


kl.10.09 Idag mina kära vänner, idag är dagen med det stora D!!
Idag går han till historien, Barack Obama :D !

Ni sitter väl bänkade framför TVn ikväll, när det händer va?
Det kommer jag att göra!

Tjingeling !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar