tisdag 28 augusti 2012

2009-03-18

Stl. 34/XS ? Nej tack, jag är glad för min Stl.M


Jag vill börja inlägget med en länk till en artikel jag reagerat över
http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article2170463.ab
jag ska vara typisk medborgare och säga: Alltså ursäkta men har inte media andra saker att skriva om som kanske, tja jag vet inte, kanske är VIKTIGA?! Men det är klart, alla ser vi ju ordet viktigt genom olika glasögon (perspektiv) men jag tror inte att barnen i varken somalia, ghana eller människor i krigsländer bryr sig något speciellt om det är mättat eller omättat fett i maten, jag tror de skulle vara gode tacksamma över att överhuvudtaget få äta.
Vi är så fruktansvärt egoistiska och tänker på vårat utseende "Åh nej ser jag för tjock ut i vitt?? Åh nej synd min lilla utbuktande mage i den?" Okej, visst vi vill känna oss fina, men vill vi vara fina eller vill vi se ut som objekt? Visst jag ska inte säga nånting, jag är utseendefixerad precis som alla andra men alla ingår vi i olika nivåer och grader av det. jag tillhör inte de extrema, och visst jag tränar men inte för att bli smal, för det är jag redan. Nej jag tränar för min att min kropp ska må bra för att jag ska känna mig pigg, genom att jag tränar kan jag också äta precis vad jag vill.
Visst jag vill vara fin, men det är jag och om inte på utsidan så är jag fin på insidan. För jag är ärlig men har mina fläckar och saker jag gjort men gör det mig ofin för det? Nej. För fina är vi hur som helst. Varje individ. Människan är en skapelse, en filur med olika formen, färger, ljud, rörelser och vet ni? Det är vackert, tänk för en stund: Skulle ni vilja se ut som någon annan? skulle ni vilja att någon såg ut som er? för dessa båda frågor är precis samma. Vill du se ut som charlotte perelli kanske inte hon vill att du ska se ut som henne. Ser ni kedjan och poängen?

Tror ni barnen i somalia eller israel eller afghanistan eller ghana eller någon annanstans tänker på hur de ser ut eller hur de vill se ut i framtiden? tror ni dom går och tänker att "oj, hon är överviktig hon vill jag inte se ut som" Nej vet ni det tror inte jag de går å tänker. Det är VI tillsammans med Media som gör att våra yngre generationer tar efter och vill redan som 8-9åringar se ut som vuxna och börjar träna för att de ska bli smala för att idealet och utseendefixeringen säger att det är så det ska vara?

Jag ska berätta en sak för er...Alla människor är vackra oavsett färg, form, ljud eller rörelse. Alla är vi olika för alla är vi unika och speciella. Jag tycker inte det finns någonting som heter ful, Bara Snygg för det är vi. Allihopa.

Nu ska jag sluta upprepa mig och fortsätta med min hemtenta. Kommentera gärna inlägget och Media: gör människors röster hörda i tredje världen.. det är bra mycket viktigare.
Tjingeling !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar