tisdag 28 augusti 2012

20090614
Normer och värderingarBritney Spears
- Womanizer


Jag sitter i skrivande stund och lyssnar på denna låt och jag kom å tänka på alla reaktioner som kom från början och alla reaktioner som fortsätter att komma kring den här videon. Jag kan förstå från båda håll men samtidigt tycker jag det är en underskattad låt med en underskattad video och jag skulle nästan kunna säga att Britney är en underskattad artist för det budskap hon sänder ut med denna video. Det är inte meningen att män ska objektifiera kvinnor men samtidigt kan jag inte anklaga dem för vi skjuter på det mycket och gör det värre vi kvinnor också. Vi kvinnor ska kunna gå utan kläder, visa oss i playboy utan att bli objektifierade. Vi ska kunna se en film med kvinnliga skådisar utan att männen sitter drägglandes och önskar att de fick vara i närheten av denna skådis. Vi ska kunna vara bra skådisar utan att filmen ska objektifiera kvinnan. De manliga skådisarna då? Jo, de blir delvis objektifierade men far away från vad kvinnorna blir. Jag tycker det är är bra att Britney gör denna video eftersom att hon ska kunna sitta där utan att bli objektifierad och ses som ett sexobjekt för det gör hon inte. Hon liksom alla andra tjejer är inte sexobjekt. Vi är inga objekt.

Det är inte ni män heller. Vi alla är bara objekt för oss själva.

Men vill du tillåta dig att vara ett objekt för andra så varsågod, men jag är inget objekt och jag tillåter ingen objektifiera mig.

Det är dock skillnad på att vara objekt och material. Att vara material behöver inte vara något dåligt för du kan vara lärarmaterial vilket innebär att du har något som gör att du skulle bli en perfekt lärare. Du kanske är omslagsmaterial vilket innebär att du kanske har ett sådant utseende som skulle passa på en framsida av kanske Vecko Revyn eller liknande. Du kan vara ett material utan att vara objekt eller bli objektifierad. Du kanske är en bra fotbollsspelare som gör att du är ett fotbollslandslags material osv.

Jag hoppas jag får fram det jag vill säga.


Sen ska jag berätta att det är 2 månaders dag idag :) <3 wiiie!


Det regnar ute och jag måste ta mig till Ica.... Suck.. nåja det får gå !
Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar