fredag 24 augusti 2012

Ljuva semester!

Två ord: sann njutning

Seemestern började efter jobbet på fredagen den 17aug på väg till Göteborg för en visit hos mamma. Åh vad tågen går långsamt för att vara ett x2000....pinsamt!!!!! som tur väl är så talade den tysta salongen sin tydliga mening. Den ville inte höra mig tjata som ett klassiskt uttråkat barn "är vi framme snart?????????????!" vilket jag hade gjort annars inte bara till konduktörerna utan till alla tjuvlystnande människor runt om som älskar att höra om andras liv när de pratar i telefon men min uttråkan stillades snabbt av sms med min bästis och min bok Lyckan, kärleken och meningen med livet som just nu är ett stort stöd.

Mina ögon blev med snigeltiden  rastlösa och började åka omkring och min trevliga japanska stolsgranne tittade på sina japanska filmer med japansk och engelsk text vilket inte gjorde något eftersom det var rätt trevligt att ha något tidsfördriv att se. Men det var bara snabba sneglingar till han tittade på mig och vred skärmen så jag kunde se mer! Vilken trevlig människa!! Sånt fascinerar mig eftersom svenskar inte beter sig så. Hans vänliga närvaro var en sann bekantskap på min färd! Resan gick klart snabbare!!! Så äntligen fick jag träffa min mamma igen!!! :-)
Helgen präglades av ett kärt loppis (som jag bara måste berätta om!!! Hur coolt som helst!!) kulturkalaset, langos, paella, stekt fläsk med löksås(!!!!), fläskfile hawaii(!!!!), mycket musik , trädgårdsföreningens vackra trädgård och trädgårdshus med massssssor av olika vacka näckrosor palmer näckrosblad stora som båtar och andra växter och ett lapptäcke av kaktusar, kampsportsvisning, Liseberg och Sven Bertil Taube, Johnny Logan, irländsk musik (vilket inte minskade mitt sug att åka till Irland.....) mysig kvalitetstid med mamma första gången på flera år. Vilket var det absolut bästa av allt<3 att sakna sin mamma är olidligt och jag förstår dem som förlorat sin. Skulle jag förlora min mamma skulle jag inte klara mig..uff hemska tanke. Ens mamma är ens A och O, A till Ö.

Jo, loppisen, i Göteborg som jag och min mamma åkte till på lördagförmiddag slutade i mirakel. Just när vi är på väg in så säger mamma att hon skulle vilja ha en svar "kristallkrona", inte en riktig utan en sån där ni vet som är svart och kan liknas med en kristallkrona, anyhow, så stoppar en kvinna oss under våran loppisvisit  som inte är säker på vad det är som är skriver på en lapp och vi förklarar för henne vad som står och att telefonnumret hon skulle ringa en vecka senare saknar en siffra. Kvinnan blir tacksam och vi ska just till att fortsätta gå när kvinnan helt ovetandes om mammas önskan tar fram och skall just hänga upp en exakt sådan som hon vill ha. Och jag utbrister såklart "titta mamma!! TITTA DÄR!!" Och mamma vänder sig om och blir stormglad och självklart så är den till salu och det råder ingen tvekan om att den skulle med oss hem. Mamma förklarar för kvinnan att hon letat länge men inte hittat någon och att hon precis innan vi gick in sa att hon ville ha en sådan och kvinnan som också tror på ödet utbrister "men skojar du med mig??? Häftigt! Vad roligt!" så den och ett vinställ följde med hem till mamma och två vackra enormt underskattade tavlor följde med mig hem =)

Nu intar semesterns sista helg sig och jag försöker njuta så gott jag bara kan.
Det här blir en snabb avslutning på inlägget då jag skrivit på det i flera dagar på min telefon vilket är aaaaapjobbigt....och jag kan säga att jag varit på Gröna Lund också i måndags i trevligt sällskap =) Resten har bestått av regn och middag @ Fridays i Kungsträdgården med ett glas rött!

Nu mer Big Bang Theory och godis =)

Ta hand om er och njut!


XOXO
/Your Writing CH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar