tisdag 28 augusti 2012

Mindfullness

På Torsdag ska jag göra något riktigt spännande! Något jag väntat på att få göra och har verkligen tagit chansen till det när jag väl fick den!!

Jag ska påbörja en 8veckors kurs i Mindfullness -  jag lever i denna stund, här och nu.

En jätte bra beskrivning från denna fantastiska hemsida http://acacoaching.se/index.html om mindfullness för er som inte vet vad det innebär"Mindfullness är ett förhållningssätt eller snarare en livsstil som handlar om att lära sig vara medvetet närvarande i nuet. Att uppmärksamma det som pågår i varje stund utan att bedöma det som sker. Något som kan låta enkelt men som vi ständigt behöver träna på.
När du är medvetet närvarande kan du fokusera på stunden, det som är väsentligt och kan själv välja hur du vill agera på det som händer. Du lär dig hantera oro, minska stress och inser det lönlösa i att älta det som redan hänt eller känna rädsla och oro för det som du tror eventuellt kommer att hända i framtiden.

Du lär dig att njuta mer i stunden.
Mindfulness är ett effektivt sätt att öka ditt välbefinnande och din livskvalitet"

Jag har inte varit och är inte den bästa på att ta dag för dag och leva för stunden och i Nuet. När jag var liten var jag jätte bra på det men ju äldre man blev desto mer komplicerat blev livet. Desto mer stress i vardagen och inom mig själv. Så det här verktyget tror jag och hoppas jag ska hjälpa mig att hantera vardagen bättre och få mig att sluta oroa mig för morgondagen.


Något annat som är väldigt spännande i det här sammanhanget och är superroligt är att min MindfullnessCoach/instruktör är min kära Faster som tillfrågade mig om jag ville vara med på hennes kurs och självklart sa jag ja, det innebär också mer tid med min faster vilket blir superskoj!Det är roligt att man själv börjar ta sig friheter och gör mer saker, skapar mer mål hela tiden och försöker successivt att uppfylla dem one by one. Har varit i Göteborg, ska börja en mindfullnesskurs, åker förhoppningsvis och antagligen till PITEÅ (YEAH THAT'S RIGHT YOU HEARD ME ;-) ) under halloweenhelgen, resor planeras - en till Bali och en får vi se. Sen får man ta det som det kommer men det tar sig successivt och nu flyttar jag hem till Farsta på fredag för att ha en fast grund att stå på ett tag till jag hittar något eget. Det ska bli skönt att komma tillbaka till fasta rutiner och de rutiner jag haft tidigare. Nu blir det träning träning,  mer sökning av lägenhet, lek med Zalt, uppsättningar av mer mål och avverkning av dem one by one.

Det här ska gå och det kommer att gå.

Ta hand om er !


XOXO
/Your Writing Ch


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar