tisdag 28 augusti 2012

sådär ja

Nu tänkte jag börja publicera lite av mina gamla inlägg här på bloggen och vi börjar med

"Den politiskt civila komplicerade verkligheten"
Ja, jo, jag vet det där lät super duper krångligt men det är ju precis vad det är. Politik är komplicerat, Mycket mer komplicerat än det behöver vara. Ialla fall när det kommer till att vara engagerad inom den eller att börja engagera sig i den. Ja, nu vet jag att många av dem jag känner säger; "Men Cissi, du har ju alltid varit engagerad i den."

Och ja, det har jag men när man börjar tänka på den och börja engagera sig ännu mer i den, att gå med i ett parti, att skapa en tillhörighet är ett helt annat steg. Det gäller att välja rätt för sig själv, men det kräver ändå en hel del styrka tycker jag att sedan stå upp för "Det här står jag för, det här är jag". Jag beundrar alla som gjort det och gör det och kommer att göra det. Jag tycker det är modigt, men även en självklarhet samtidigt. Alla måste få ha sina åsikter, och de som är i toppen är de som representerar våra åsikter.

Precis som de står för sina åsikter och viljor måste ju även jag stå för det jag tycker och kunna använda det vilket jag gör i mångt och mycket. Och ibland, ja, då kan det bli lite tokigt. För alla tycker ju inte som jag, och det är jag inte ute efter, jag har alltid varit och är fortfarande ute efter att skapa debatter mellan människor för det är genom debatter som vi kommer någonstans. Tänk om alla tyckt lika, vilken förändring skulle vi då uppnå?

Olika partier och åsikter är bra för samhällsutvecklingen och välfärden. Det är bara tråkigt att det finns de som skulle vända en ryggen om man skulle "sätta sig själv i ett fack offentligt"...men det får stå för dem..

Jag kommer alltid stå för den politiken jag representerar, den politik som min familj fostrat mig inom.
Jag kommer nu politiskt engagera mig inför nästa val 2014 och då är det jag som valvakar med mina partivänner och det kommer bli så bra!

Jag ska bli den förebilden jag vill vara och den jag skriver om nu. De jag beundrar, de personer som inspirerar mig. Den här bloggen kommer att bli mer uppdaterad med tiden, med politiska debatter, skapande av debatter.

Precis som det var förut.

Och jag har sökt distanskurser som är på halvtidsfart inom statsvetenskap och svensk politik och jag ser verkligen fram emot att börja den till hösten.


I have a dream...like Martin Luther King The Great! And just like him I will follow the dream, and I Will finish it.Tjingeling!
xoxo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar