söndag 30 december 2012

Årssummering

2012. Året som började turbulent och avslutas med tindrande ögon och en lycklig, fridfull själ.
Detta året har verkligen varit ett år att minnas med både glädje o sorg. Även om jag önskar att glömma de mörka tiderna så är jag ändå glad att jag fått erfarenheter, resurser, styrka o lärdom av det. Ingen erfarenhet behöver leda mig i ett mörker så länge jag tar kontrollen o använder det i en positiv anda till positiva saker. allt vi är med om kan bli resurser att lära sig själv eller andra. Exempelvis skulle jag vilja ha natten på sjukhuset ogjord men ändå inte. Det gav väldigt mycket tankar och funderingar.. reflektioner över livet hur det ser ut och varför jag var där jag var.
Det hjälpte mig att börja processen med ännu mer insikt. Jag blev fri och fick mig själv tillbaka och inget är mer värt. Idag mår jag bra och lever ett liv jag älskar. Jag ler varje dag även om jag har mina dagar i depressionen som är värre. Men det kommer med tiden. Men jag SKA bli frisk.

Under årets gång har jag hunnit förlova mig och få den bruten och genomgått en drastisk separation och sedan återvände till Farsta för att packa till mitt nya boende där ett nytt liv skulle ta vid. och det gjorde det. Det tog tid och visst jag var förkrossad men det handlade mer om att jag hade förlorat och misslyckats än att jag var förtvivlad över personen jag separerade från. Jag mådde inte bra i det och skulle ha gått för länge sen. Men ibland behöver man bli klar med något innan man faktiskt kan lämna det för att gå vidare. och nu vet jag att det är många som tycker att jag gick vidare väldigt snabbt. Men sanningen att säga så hade jag gått vidare mycket tidigare men kämpade av ren envishet för att inte misslyckas och förlora. Vilket är något helt annat än kärlek. När kärleken väl kommer gäller det att inte vara rädd och falla offer för tidigare destruktiva händelser. Det som har varit har varit. Eller hur? Jag är rädd men inte lika rädd för kärleken som jag har varit för Nu vet jag vad kärlek är när jag tog modet till fånga att faktiskt erkänna och satsa med allt vad det innebär. Jag har alltid vetat men aldrig vågat<3 Jag tycker det är hemskt att människor blir stämplade för att de hittar någon annan efter vad människor kallar "kort tid". Men processen är olika för människor och det ska man ha respekt inför. Vad du anser, behöver inte vara vad andra anser. Sen finns det de som gör det för trygghetens skull, sen finns det de som gör det för kärleken. Och jag är mer kär än någonsin och är lycklig för första gången i mitt liv. Det unnar jag mig för det är jag värd!<3
Jag älskar dig Alexander Bäcklund<3

Under separationstiden kom min faster in lägligt som min mindfullnessinstruktör och delgav sig av sin visdom och sina kunskaper om att stanna upp och vara i nuet. Hur man behåller nuet och tar dagen som den kommer. Carpe Diem. Precis vad jag behövde, rätt timing och rätt ögonblick. Och efter mötena hann vi umgås och gå ut o äta tillsammans för att prata och bara vara. Hon är och har alltid varit en viktig del i mitt liv. Jag har nämligen turen att ha varit omgiven av starka kvinnor sedan jag föddes, mamma, syrran, faster och farmor. Jag har även turen att ha min bror som hjälpte mig att fly och komma på fötter och faktiskt bryta ett dåligt mönster. Tack alla vänner och familj För all er hjälp under året, att ni stöttat och peppat och pratat och stått ut. För det är jag er evigt tacksam.
Jag Älskar er alla!

Jag har även varit utomlands och ridit kamel, sett en helt annan värld full av historia, kultur och SAND. Jag har även upplevt ett nytt intresse - dykning. Något jag absolut aldrig trott. Jag som hatat att dyka. och det gör jag än men inte när det gäller med tuber och upptäckten av livet under vatten. Det är ren magi och något som absolut var tvungen att göras igen. Och nästa år händer det igen. Fast under en längre period. Allting är redan klart, jag ska bara boka biljetten ner. Sen får vi se om älskling följer med! Jag har även varit i Budapest på konferens med mitt jobb och haft fantastiska dagar med äventyr och mycket lärdom om företaget och hur vi ska jobba vidare.

Våren började även med en mycket tråkig händelse som vände världen upp o ner. Min sista gamling, min mormor, min fiskande skrattande pratkvarn fick en stroke och tappade talet och rörelsen. tiden gick och det gick sakta framåt för att det sedan hade rasats i koma när jag var utomlands i Sharm el Sheikh för att sedan vakna upp och sakta ge upp. 16 juni 2012 somnade hon in och samtalet nådde mig 08.00 på morgonen. Det var som att jag förstod det när jag såg att det var mamma som ringde. Det blev två vändor till min underbara släkt i småland och blekinge detta året. Förvisso under jätte tråkiga omständigheter, men vilket familj och släkt jag har. Helt underbara!
Med tiden följde en begravning med massor av blommor, minnen och ett farväl till en gata jag varit mycket på som barn. Där jag spottade ut kärnorna på gatan nedaför efter varje körsbär jag åt från trädet som nu idag är nedsågat och bara en stubbe står där nu.
Kära mormor, hälsa alla där uppe i himlen och fiska så mycket ni kan  :)

Jag har varit i Piteå och hälsat på och överaskat en kär vän på hennes födelsedag och jag tror att det är en dag hon aldrig glömmer :) Tänk vad lätt jag lurade dig gumman :D *stolt*

Jag har börjar skriva en bok som med hjälp av min skrivkurs blir bättre och bättre för att jag utvecklar mitt skrivande och mitt sätt att skriva. Jag gör något jag älskar och jag hoppas att jag en dag får släppa böcker som säljer. Att skriva är och har alltid varit en passion i mitt liv och att jag får göra det jag älskar mest är otroligt mycket värt. Jag hoppas att jag en dag sitter där och har det som min heltidssyssla :) Tänk vad livet skulle vara ännu bättre.

Och en jag inte nämnt som jag måste nämna, Zalt, hon växer så det knakar och utvecklas hela tiden. Hon är mitt allt och jag är så glad att jag har henne. Hon har verkligen uppmuntrat mig när jag mått botten.<3 Älskar dig snöbollen min!

Nu sitter jag i Göteborg hos min mamma för andra gången detta året och ska nu gå och sova för att orka upp och fira sista dagen på detta året för att sedan påbörja ett nytt äventyr på ett nytt år där det väntar mycket spännande och ett helt nytt liv.

Det här ser jag fram emot!

Inget ont som inte för något gott med sig som jag brukar säga!
Kom ihåg det, allting har två sidor. Och vilket liv vill du leva?

Med dessa ord och denna årssummering säger jag nu
Ta hand om er och ta vara på sista dagen på året nu allihopa!!
Tack för detta året och GOTT NYTT ÅR 2013 önskar jag er alla där ute!!

Och vet ni, bara ett tips, var inte nära raketerna när ni dricker om ni dricker TACK! :)


XOXO
Your WritingCh
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar