onsdag 5 december 2012

Snökaos

Det råder snökaos i Stockholm efter att vinteryran under natten har levererat 2dm snö.
Vinden och snön som faller skapar drevor och plogbilarna kämpar så hjulen brinner.

Utanför jobbet kämpar tappra hjältar med att skotta fram bilarna så de kan ta sig loss efter att ha fastnat. Personal hjälper till att putta oavsett hur kallt det än är. Här hjälper vi varandra.

Men plogbilen är på väg.

Idag är förseningar mer okej än en vanlig vardag, ingen hade väl räknat med det här?  Inte ens jag. Dock underskattade jag tiden om än jag såg ut genom mina fönster på alla håll i lägenheten att jag borde gå tidigare och det gjorde jag. Men det tog fortfarande längre tid. Dubbla tiden än det brukar. Och att se nånting när man går? Glöm det, det är bara att titta ner och försöka titta upp emellanåt för att se om man ser nånting och planera vägen framåt med bilar som far till höger och vänster. Idag är det inte lätt för någon.

Zalt ska vara glad att hon är innekatt och slipper vara ute. Idag lider jag inte bara med människorna, utan även alla lösa utomhus katter där ute som fryser ihjäl idag. Må ni vila i frid älskade vänner <3


Utanför jobbet kämpar tappra hjältar med att skotta fram bilarna så de kan ta sig loss efter att ha fastnat. Personal hjälper till att putta oavsett hur kallt det än är. Här hjälper vi varandra.

Men plogbilen är på väg. 

Idag vankas även något så roligt som julbord med jobbet! OJ så roligt! Förra året var jag tvungen att åka hem super tidigt pga att jag blev sjuk (på min egen födelsedag dessutom...)

När det är kaos i Stockholm så är det KAOS i Stockholm...kaoset drabbar alla oavsett om man vill det eller inte..trisst men sant.

Vi norrlänningar ska vara riktigt glada att vi har resurser på plats snabbt, men vi är vana.
Skillnaden mellan förra året och i år är att förra året hade vi ingen snö så långt ögat kunde nå, och i år, ja, kaos! Hade det funnits en regelbundenhet och rutin (som försvunnit med klimathotet, TÄNK PÅ VAD NI GÖR DÄR UTE!!!! NI KAN PÅVERKA FRAMTIDEN!!!!!!!!) hade det inte sett ut såhär.

Nåväl go vänner, kontentan av det hela är: kör försiktigt där ute allesammans, jag tänker på Er ALLA idag. Var rädd om Er och GÅ försiktigt alla Ni som går, även Ni drabbas av det här och lita inte på trafiken rätt vad det är så slinter en bil pga det fastnat eller kommer i  fel spår och då ligger Ni på sjukus en stund senare.

Jag vill även passa på att gratta mina kära vänner Sussie och Tobbe till en liten Lily som de fick häromdagen!! Bra jobbat ;-) Hon är en riktig liten prinsessa<3May God and your Guardian Angels be with you all today

XOXO
Your WritingCh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar