fredag 14 december 2012

Traditioner

Jag och N brukade ses varje lördag och luncha, prata och skratta. Det har inte blivit så mycket av sista tiden då det varit mycket mycket annat för oss båda.
En annan mysig tradition tycker jag om är julfirandet som när man var mindre var speciellt då alla var samlade och åt och titta på kalle anka med prasslande eller tysta klappar som efterrätt. Eller t ex fredagsrenoveringen med att raka benen, duscha, hoppa i mjukisar för att sen se vad kvällen bjuder på.
Vi har i alla tider haft traditioner i olika former, speciellt vid högtider. 

Vi har alla olika traditioner i alla familjer och bekantskapskretsar..
Vad har Du för traditioner?

Sen undrar jag, Vad är det som egentligen utgör en tradition?
Är det att man har sett varje lördag under en lång period ? Är det när man hållt samma rutiner i flera år ? Är det när man bränner julbocken för 25året i rad ? Jag vet att jag skulle tycka det var otroligt fascinerande och blir väldigt imponerad och förvånad om julbocken fick vara kvar en hela jul..men att bränna den varje år i 25år tycker jag är omoget, respektlöst och väldigt tråkigt från människor som inte har något bättre för sig. Dock påstår ju några att detta blivit en ny svensk tradition, jag vet inte riktigt vad man ska kalla för traditioner.

Om man söker "tradition" på synonymer får man detta svar

Tradition - sedvänja, nedärvd sed, sed, vana, hävd, sägen, historia

så summa sumarum kan man säga att N och mina lördagar är tradition, julbocksbranden också (konstigt nog?????)  och min fredagsrenovering!

Ja jag vet inte, jag anser att traditioner är allt som händer i en god anda :-)

Vad tycker ni?

happy holiday!

xoxo
Your WritingCh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar