måndag 21 januari 2013

På de gamla grekernas tid...

Inte riktigt kanske, men jag kommer ihåg när jag var liten (vilket iofs var på medeltiden...) och det var vinter så såg man alltid fram emot att få ta fram sparken för att snabbare ta sig till skolan. Det var så härligt minns jag med vinden och man hade race med dem och precis som när någon skaffade ny cykel var kommenterna ändå "Jag har fått en ny spark! Vill ni se?!" när någon fått en ny spark. Det var något speciellt.

idag tycker vi det är häftigt med ny cykel, nya bilen, nya telefonen, men ingen kommer längre ihåg sparken då det inte är ett färdmedel som används idag. T o m jag hade glömt bort den ska erkännas till en kollega till mig frågade om jag "sparkade". Då dök det upp jättefina vinterminnen kring denna spark.

Blev nästan sugen att skaffa en spark bara för att få in den i våran värld igen. Frågan om osandade vägar runt mitt hem återstår dock. Men man vet aldrig, rätt vad det är tar jag med mina egna barn in i den världen vi levde i när vi var små. Ispromenader, sparken, mycket utelek, juliga baktraditioner :-)

Tänk, idag tar vi hellre bussen och utesluter en promenad när vintern kommer eller när det går över -15, eller en tur på isen för att vi blivit för rädda att den inte ska hålla. Dock ska det sägas att isen är skörare nu än förr men man får leta upp och ha tro och tillit  eller också vara väldigt förberedd! 

ack när man hade en spark :-) 

ack den som fortfarande var barn :-) Jag ska inte vara gammal å tråkig å säga att saker var bättre förr, för så är det inte och så var det inte, men vissa saker borde inte förändras :-)
Vad har Ni för minnen till och av denna? :-) Dela gärna med er!
XOXO
Your WritingCh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar