torsdag 25 april 2013

Delfiner, sköldpaddor och 18m under vattenytan

ja så har faktiskt min dag sett ut idag.

Vi har varit ute med båten till Tiran Island med massa dykare och turister. Det är alltid supermycket folk när man kommer och jättemånga dykklubbar som är där med sina kunder och många av oss sitter med samma förväntningar: Ta dykarcert eller få gå under vatten. Fantastiskt!

Att hålla på med dykarcertifikat är ingen barnlek och att läsa 248 sidor med 5 kunskapskontroller är ingen barnlek på 2dagar när du är trött som fasen efter att pluggat mellan 17.30-23.30 och dessutom dykt 2-3gånger de två dagarna+suttit på teori med mycket att lära.

Men vet ni vad, det är värt det, det lovar jag er! Gick igår ner på 12m för första gången och idag gick jag ner på 18m och gjorde därmed klart mina dyk inom Open Water Dive! Fantastiskt! imorgon skriver jag examinationen äntligen , det har blivit lite senare än tänkt men så är det, + att jag ska göra mina 3 första advanceddyk! 2 to go and then I'm a Open Water Advanced Diver!

eller ja, jag har ju en skriftlig examen där med tror jag men det ska nog gå bra.

Jaha så hur är känslan att hänga på ett dykarcenter?
Magisk, väldigt speciell känsla men en otroligt sammanhållning och gemenskap och inte den typen som  bara är i början utan den varar verkligen! På riktigt! alla delar olika fast ändå samma erfarenheter, en del har just nu sett mer än andra men kommer förhoppningsvis nångång fått se samma saker. Ni vet, när man ser en surffilm så är deras sammanhållning och känslan som återges helt otrolig. Samma känsla de förmedlar upplever jag och de andra när vi är på centret. Den måste erfaras för att förstås. och nästa äventyr blir definitivt surfing! helt klart! :-)

Idag påvägen tillbaka hände nånting som jag har väntat på.
Det började med tutanden från en båt och smittade av sig till våran.
Barnen skriker "DELFINI!!" och "Dolphins!! MAMA! DOLPHINS!" och delfiner på andra  språk. Ayman, min vän och instruktör petar mig i sidan medan jag ligger och solar "Cissi, Dolphins" och ler.
"I HEARD! ON MY WAY :-D " Happiest girl alive<3 Ända sedan jag började läsa om dem i förstaklass och vi började få "forska" som det kallades, inom olika valfritt område, och jag valde såklart delfiner, så har jag drömt om att en dag få se delfiner och simma med den.

Det värme i hjärtat och tårarna rann när jag satt precis ovanför dem i båten medan de hoppade och simmade och de var så vackra!!! denna gången fick jag nöja mig med att inte simma med dem, men vänta ni! Det är inte över än! Imorgno är det ut på vattnet igen och vet ni, NU hoppas jag verkligen att det kan bli av<3 Men jag ler av tanken på mina vackra delfiner som jag sett idag och kommer leva på detta länge<3 Otroligt länge<3


Ne nu är det snart middag mina vänner! sen film och sova så jag orkar upp imorgon!
Mer sol, mer dyk, mer djur, mer av den goda maten, nya erfarenheter!!!! :-)

Och vet ni, jag trivs SOM FISKEN I VATTNET ;-) Never getting tierd of it HAHAHHA!

Take care!

Divers, they have more fun! Det finns inget du inte kan göra under vattenytan, ja du kan till och med leka matrix :-D

Xoxo
Your Writing Diving Ch


p.s. jag har så dålig uppkoppling här därav inga bilder förren jag kommer hem ;-P stay tuned! håll tillgodo!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar