söndag 21 april 2013

Transportdag och dag 1

ingenting är perfekt, det har vi ju alla redan konstaterat.
Dock ville ju mitt naiva jag att allt denna gången skulle bli just perfekt.

jag tar mig upp på morgonen enligt planerat, checkar av det sista och tar mig till arlanda.
Väl på arlanda är det lite problem med incheckningen då det är en resa bokad med ticket och två mellanlandningar. men det löste sig ialla fall och första frågan ställs - "när ser jag mitt bagage nästa gång?" SAS Carl på SAS svarar "i Kairo för då måste du checka in bagaget igen".  Detta får jag bekräftat av hon vid Bagage Dop. Okej, bra! allting går bra och jag flyger till Köpenhamn och kliver på nästa plan två timmar senare. På planet möter jag en dansk egypt vid namn ezmet och vi sitter och har arabiska-svenska lektion hela vägen till Kairo.

I Kairo händer det jag befarat. Mitt bagage dyker inte upp och min jätte snälla nyblivna tolk hjälper mig att hitta det -det är på väg till SHARM!!!!! Ja, jag är inte riktigt förvånad men lätt irriterad över att SAS missvisat mig... nästa projekt var att hitta till nästa plan och efter 20 olika hjälpsamma människor så hittar jag till slut :-) YEEY ME! och jag kan lugnt och sansat åka vidare. När vi Landar i Sharm är det inte särskilt varmt men bra mycket varmare än hemma (tacka gud eller allah eller båda ;-) ) men min väska har gått sönder och är ihålig. förbannad som jag är vill jag snarast ta mig till hotellet. Men min transfer dyker aldrig upp. arg, ledsen, irriterad, dödstrött, hungrig och förvtivlad stortjuter jag bland alla taximänniskor som provocerar mig. allt jag vill är att ta mig till hotellet. En jätte snäll chafför ringer till telefonnumret som står på mitt papper, bekräftelsen på min transfer. killen på andra sidan luren berättar att - Wait for it ................................- DET INTE FINNS NÅGON BOKNING PÅ MIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! och tårarna rinner ännu mer. Men jag får ett lågt pris för att ta mig till hotellet. I det här läget är jag beredd att vända hem No matter what. efter att ha pratat med älskling på skype i ca 1h så går jag och lägger mig trött gråtfärdig och förtvivlan - Vad händer om min transfer inte kommer och hämtar mig när jag ska åka hem?! Nä jag ska be min vän dykarinstruktören att skjutsa mig till flyget. Jag är INTE en nöjd kund på nått sätt.

Men det gäller att se det positiva, jag lärde känna en tolk som hjälpte mig oändligt mycket och det är supermycket värt. Att förklara allting på ringrostig engelska hade inte varit det enklaste och skulle tagit mer tid än att få hjälp av någon som pratar samma språk som de andra.

Idag vaknar jag till värme både ute och i alla människor jag pratar med - utom en...dumma försäljare!
"La Shockran" är ett favoritord som även är väl använt. Så idag har min dag bestått i att mysa i den över trettiogradiga värmen, solat, badat, pratat med några av dykarmänniskorna här på hotellet och försökt fota hela hotellstället. Men än är jag inte klar. har bara kommit till ca 1/3del av det hela. För att förtydliga det hela så finns det inte tillräckligt med bilder på nätet på hotellet. och det förstår jag...jag bor nämligen i vad jag kallar ett palats. och frågade faktiskt igår efter kungen/sheikhen/sultanen som bor här eller om det var jag som var det ;) ? Det är något av det maffigaste jag sett och jag har stätt frågan till mig själv många gånger sen igår "vad har jag gjort?!" ...jag kan inte sluta säga WOW åtminstone inte över framsidan av hotellet, heller inte invändigt....Jag har även på utlandsrutin (som jag har) tagit mig en powernap då jag inte kände mig helt hundra vid kvart över 3. Just nu sitter jag i lobbyn  och chattar med älskling och uppdaterar er om vad som händer här nere.

imorgon väntar starten på dykarcertet och det känns hur bra som helst, jag är full av förväntan och längtan :-) Visst, det ska erkännas, det är lite ensamt och man känner sig schizo när man pratar med min nalle jag har med mig (Ja jag har med mig en nalle..so?)  eller när jag tänker högt.

Det är dock lätt att hålla reda på tiden då vi har samma tidszon vilket känns otroligt skönt. Om 1½h är det dags för middag och jag är väldigt hungrig, jag hittade inte så mycket jag gillade vid lunchen  så det blev inte så jätte mycket sen talas det om en African Night här av animation team så det blir spännande och se vad de har hittat på :-) annars blir det att ta en film senare ikväll men inte lägga mig för sent eftersom att jag måste vara utvilad imorgon :-)


Ja, nu har ni fått uppdateringen so far :-)
Hoppas ni andra har det bra där hemma :-)

Många kramar från varma soliga Sharm El Shiekh

XOXO
Your WritingCh på äventyr i Egypten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar