fredag 5 juli 2013

Drömmen om Resor

Sol, bad, sanden mellan tårna, värmen, friheten och främmande språk och en annan kultur är nog den vanligaste tanken som slår folk när man talar om att åka utomlands på semester. Men det finns fler varianter av resor som man kan göra när man har semester, men något som slagit mig på senare tid är att vi inte benämner dessa resor som semester riktigt på samma sätt.

Jag tänker mig att ordet semester är per definition hos individer med olika tankar.
Min definition av semester är att komma bort från vardagslivet oavsett resmål. Det kan vara att vara hemma, det kan vara att åka över till familjen, det kan även vara att åka på en sol- o badresa men även en upptäcksresa fylld av äventyr!  till exempel dykarsemester i alla världens häftig corallrev eller dykställen överhuvudtaget där det finns olika att se, bergsklättring, pyramider, aztekernas värld etc.

Tänk vad spännande till exempel att få vandra pilgrimsleden i Spanien, eller gå kinesiska muren, eller resa runt i Kina o Japan för att upptäcka se och lära mer om en värld bortom våran egna bubbla! Att få se andra människorns sätt att leva, andra människors sätt att vara, annan växtlighet, ekosystem, byggnader åååh bara tanken på alla tempel i Asien får mig i total extas!

Eller åka till en tropisk regnskog som Amazonas med ett djurliv våra ögon sällan skådat, tänk att få vandra med en gudie i en djungel/regnskog å få se en annan typ av natur, växter som är betydligt längre än vad jag är!, andra djur, annat alls! Känna den luftfuktigheten! Eller en regnskog o grottor i Thailand?!

Eller resa i länder där inte växtligheten är på samma nivå som övriga resmål man är van vid. När jag åkte till Egypten första gången tänkte jag att det skulle vara mer växtlighet än mina ögon skådade när vi flög in över Sinaihalvön. Sand.  men det var inte alls märkligt i mina ögon, det var mer spännande att få upptäcka någonting annat än gräs, blommor och tätt med träd. De måste odla sin natur vilket krävs en hel del från människorna och resterande av samhället för att få det att fungera.

Eller resa i en historia av ett fallet romarrike å se mer av det land jag redan varit i en gång. Ett land av mode, maffia, vinskörd, svallande kullar, gladiatorer o dess arena som sakta vittrar sönder, ett land där en känd kärlekshistoria mellan Capulet o Montague tar vid i Verona, äldre hus med härliga matglada vältalande familjer, ett land som har en stad jag drömt om sen jag var barn staden som ligger på vatten med gondoler som transport o banjos som spelar magisk musik -Venedig.

Eller känna storstadspulsen i USA, o gå på rancher i Texas eller i Australien!


Gud vad det finns mycket att se och uppleva i världen o jag blir helt yr bara jag tänker på allt jag vill se o göra här i världen! jag känner mig som ett barn i en godisbutik o vill bara ha allt samtidigt!


Vad är Din definition av semester? :-)Ha det bra allihopa!

Xoxo
Your WritingCh


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar