lördag 14 september 2013

438 dagar


 
Idag släpptes denna bok skriven av två fantastiska journalister som riskerade mycket genom att bara ta sig in i Etiopien för att få göra det de brinner för och stolt sitter jag med den här framför mig.
De fyra första sidorna är lästa efter inköpet, mer än så hann jag inte läsa på spårvagnen och väl hemma har jag följt seminariets livesändning från ABF.se när jag fick veta att den blev livesänd (Tack A!) och när jag ändå inte kände mig helt hundra så slog jag på det!

Tacka gud för livesändning när jag inte kunde befinna mig på plats på ABF huset.

Fantastiskt seminarium med samtal om hur det är att vara journalist i Etiopien samt utsatta länder där journalister är ett hot. Det har pratats pressfrihet från Reportrar utan Gränser, Amnestys arbete, egen berättelse från en etiopisk journalist, tiden i Kalityfängelset, delar av deras egen berättelse samt tankar som gick och frågor från moderator samt publik. 

Reportrar utan gränser bjöd även på journalistik. Jag hann tyvärr inte skriva ner alla men 2012 dödades 88journalister. Över 800 fängslades.

Något som chockade mig var att flest fängslades i turisternas Turkiet. efter detta kom Kina, Eritrea samt Iran.

Mer och mer inspirerad blir jag i min dröm att få göra det som de brinner för och som jag också brinner för. Siffrorna är förödande höga. Det borde inte vara så. Men de skrämmer inte mig även om det får mig att tänka en gång till.

Människors röster är mer värt än så. Rättvisa. Frihet. Förändring.


Nu ska jag krypa ner med min bok och låta den fortsätta sluka mig :-) Vi hörs!


xoxo
Your WritingCh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar