söndag 15 december 2013

"Det gör ingen stor skillnad"

Ovanstående rubrik är tyvärr en vanlig kommentar från människor om deras bidrag. De önskar att de kunde göra en större skillnad. Vissa tänker till och med den värsta tanken av dem alla:
"Någon annan kommer skänka mina pengar så jag behöver inte".

Vad skulle hända om alla tänkte så? Fler än denna människa tänker samma tanke precis samtidigt, kanske till och med 100personer samtidigt, så istället för 10 000kr som bland annat räcker till 3400 påsar med nötkräm mot undernäring hos barn världen över, så försvinner de 3400 påsarna. När man sätter upp det så så verkar  den där hundringen plötsligt inte så ovärdig längre va?


I skrivande stund, även i din läsande stund, finns massor av barn som antingen lider av undernäring, är hemlösa, utan familjen. Många av dessa barn förlorade sina familjer i tyfonen på Filippinerna, några av barnen i världen har blivit övergivna, många av  världens barn kanske har en familj men inte tillgång till mat i tillräcklig mängd att överleva sin undernäring. Många barn i världen har inte tillgång till rent vatten och därför sprids sjukdomar. Barn och Vuxna dör. Många av världens barn, både tjejer och killar, kidnappas eller luras att de ska få ett bättre liv - De är tagna till människohandeln.

Det gör ont i själen att dessa människor, vuxna och barn, inte har samma drägliga liv som mig själv och mina syskonbarn.

Det börjar närma sig jul. Tror ni att dessa utsatta barn får fira jul? Deras önskan är att både de själva och deras familjer ska få vara/bli friska. Ha ett hem och en varm säng att sova i.

Några exempel på vad du kan göra för att göra världen lite bättre:
350 kr kan räcka till 8 103 vattenreningstabletter som renar upp till 40 500 liter vatten.        
500 kr kan räcka till 170 påsar nötkräm mot undernäring som räddar barns liv.

Fler hjälpmedel du kan ge finns att hitta på http://ww.unicef.se o http://unicef.se/stod-oss

Går du till närmsta Ginatricot butik finns det även där.
instagram
Köp julklappar som räddar barns livSå Ja, det gör stor skillnad.
Kanske inte för dig i plånboken för 50 eller 100kr kan ses lite,
men för de utsatta barnen gör det Stor skillnad.
 
Det finns såklart mer ni kan göra, besök  även
 
 
Tack för att du är med och gör skillnad!
 
 
Xoxo
Your WritingCh
(Numera STOLT Bloggerska för barns rättigheter via Unicef)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar