onsdag 1 oktober 2014

Världens Barn insamling

Det pågår idag krig på många håll runt om i världen på grund av stora egon, det är kraftiga sjukdomsepidemier, hög fattigdom, naturkatastrofer m.m. 

Män, kvinnor och barn flyr från sina hem för att överleva. Många av dem överlever inte på sin flykt, barn blir sålda, råkar ut för prostitution, våldtäkter, svälter, dör etc. 

UNHCR släppte en rapport 13 juni 2013 som visar att antalet flyktingar i världen då var det högsta sedan 1994. Det är inte mindre idag. 
Rapporten visar att 45,2 miljoner människor befann sig på flykt i slutet av 2012, jämfört med 42,5 miljoner i slutet av 2011. Av dem som flydde krig, konflikter eller förföljelse under 2012 var 15,4 miljoner flyktingar, 937 000 asylsökande och 28,8 miljoner människor på flykt i sitt eget land (internflyktingar). Antalet inkluderar inte det enorma antal människor som har flytt från kriget i Syrien i år.

Barn under 18 år utgav 46 % av alla flyktingar i den angivna rapporten.

På grund av alla katastrofer pratar man om en förlorad generation. Barn, som drömmer om skolan, rent vatten, ett hus med blått stengolv, ett jobb när de blir stora och att deras familj ska ha det bra, går förlorade.
Många barn kommer inte få uppleva det som vi anser som det mest självklara.

Det kan inte fortsätta. Det här är allas våra barn precis som kompisarna på barnens dagis, grannbarnen etc. VI tillsammans måste hjälpas åt för att ge dem chansen till ett bättre liv.

Därför har jag och min grupp skapat ett event på Facebook som heter "Insamling för Världens barn" där vi vill att alla som går med där SMSar ett belopp till 72999 (SMSar ni från Göteborg är kommunkoden 1480 ex 1480 200. 200 för kr 1480 för kommunkod) till nu på fredag när Världens barn galan går på SVT kl 20.00. Den stora riksinsamlingen är lördag 4/10. Vi kommer även fortsätta ha kvar denna fram till 1 november för att det ska kunna spridas så långt som möjligt och samla in så mycket som möjligt. Vi är supertacksamma för alla er som hjälper till!Dessa människor behövde er igår, de behöver er idag och kommer behöva er imorgon. 

Varje krona räknas och gör skillnad så snälla skicka ett belopp till 72999 och hjälp dessa barn och familjer så att vi inte tappar någon generation utan ger dem möjlighet att uppfylla sina drömmar precis som Du och Jag eller får chansen att återförenas med sina familjer. 


Vi har alla varit barn med drömmar men vi har haft möjligheter och tillsammans kan vi göra skillnad för Världens Barn


Ta hand om er!

xoxo
Your WritingCh

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar