onsdag 6 januari 2016

Livets Lotteri

Hej!
Det var ett tag sedan vi sågs men jag har varit rätt upptagen. Alldeles för upptagen. Ja, rent utav odrägligt upptagen men det ska det bli ändring på. Jag vet att det finns de som saknat mitt bloggande men truth be told, jag är otrogen med en annan blogg! JAG VET! Men vet ni, den är riktigt bra

http://sosbarnbyargoteborg.blogg.se/ 

och den finns för att just Ni är sådana underbara människor som tänker på andra, för att just Ni vill hjälpa till och stöttar oss. Vår volontärgrupp, liksom organisationen, ska inte behöva finnas men det gör vi och tur i oturen är väl det! Hur skulle vi annars kunna hjälpa andra?

Jag tänker på alla de som just nu står vid gränserna runt om i världen och hoppas på någonting mer, något högre för att få chansen till ett nytt liv. Men varje gång kön rör på sig så är det alltid några framför och likt en nummerplåt som ska matchas med just den turlotten i livets bingo är tiden oviss för hur lång tid det kommer ta för att just det numret ska bli draget. Ibland kan det kännas som en nitlott och livet kan kännas hårt, orättvist, rent av som en katastrofflod som sköljer över en och lämnar en kall och utan extrakläder. Men turen väntar någon annanstans och ibland handlar inte alltid dessa nitlotter om en själv och de lärdomar som livet ska utvecklas av utan för att någon annan eller något annat ska lära sig något av det. Turen kommer att komma och för varje dag som går så är men en dag närmare till den dagen just detta numret ska bli draget och då kommer man vara på rätt plats vid rätt tillfälle! Och då, just då kommer allt att bli bättre än bra.

Allting har en mening och det gäller att ha ett öppet sinne för vad som är och vad som komma skall. Det handlar också om att våga ha tillit till sin tro och följa magkänslan för magkänslan är den som plockar upp energier och känner receptorer mer än något annat. Magkänslan ignorerar hjärnans spekulationer och analyser och går sin egen väg, så för att få dig själv att gå Din egen väg Lyssna till din mage. Den kommer visa dig vägen.

Nu låter det som att "Tur" är något som uppenbarar sig utan ansträngning men tur är för mig verktyg som ödets guider delar ut för att man själv ska komma på vad man ska göra för att hitta rätt och finna sin dörr till det liv som ges oss. Vi ges nycklar till korridorer med dörrar där varje dörr är en lärdom till det mål vi ska finna en dag -men stannar vi på vägen för länge kommer guiderna göra allt för att störa och bryta dig hur smärtsamt det än är för att vi ska gå vidare till nästa nyckel.

Och detta gäller inte bara de som står vid gränserna utan generellt kan tillfällen i livet kännas hopplöst om än i en annan grad och som att man står och suckar mot en mur som inte vill rasa men med is i magen och motivation kan man komma precis dit man vill.


Så mitt, WritingCh's, råd till Er alla blir detta året att hjälpa era medmänniskor och med öppet sinne följa er magkänsla. Det kan kännas jobbigt och läskigt att släppa sitt kontrollbehov -vi alla har ett i olika grader, men det är SÅ värt det!

This is your Year!


Vi hörs!
xoxo
Your WritingCH

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar